Na łamach naszego serwisu mieliśmy już okazję opisywać różne patelnie, wykonane w różnych technologiach. Dziś zobaczmy dość nowatorską konstrukcję, którą próżno szukać gdzie indziej. Mowa o patelni Olivilla ILLA.

Patelnia Olivilla włoskiej marki Illa wyróżnia się z tłumu innych patelni dość niespotykaną kolorystyką i właściwościami. Patelnia wykonana jest w oliwkowym kolorze, z wysokiej jakości aluminium i posiada nieprzywierającą powłokę non-stick z technologią OLLIA-TECH, dzięki której w powłoce znajduje się oliwa z oliwek umożliwiająca smażenie bez dodatku tłuszczu. W przeciwieństwie do innych patelni nie trzeba jej smarować tłuszczem nawet przed pierwszym użyciem!

Obecnie patelnie są coraz bardziej złożone w sensie technologicznym. Patelnia Olivilla posiada 6-warstwową strukturę:

  • dno ze stali szlachetnej
  • podwójną powłokę na bazie wody
  • aluminiową warstwę o doskonałej przewodności
  • powierzchnię nieprzywierającą
  • powłokę zawierającą wodę zamiast chemicznych rozpuszczalników
  • warstwę z oliwy z oliwek

Taka struktura zdaniem producenta wyróżnia się wysoką wytrzymałością i równomiernie przewodzi ciepło, co z kolei pozwala na zaoszczędzenie energii podczas gotowania. Spód ze szczotkowanej stali nierdzewnej umożliwia użytkowanie patelni na wszystkich rodzajach kuchenek. Dodatkowym atutem jest spawany bakelitowy uchwyt typu soft-touch, pozwalający na łatwe przenoszenie patelni.

 

Oryginalna patelnia Olivilla

Olivilla Patelnia Illa

97,28 zł
8.5

Jakość wykonania

8.0/10

Łatwość użytkowania

8.0/10

Smażenie bez tłuszczu

9.0/10

Stosunek cena/jakość

9.0/10

Zalety

  • Możliwość smażenia bez tłuszczu
  • Bardzo dobra jakość wykonania
  • Spawany, bakelitowy uchwyt

Wady

  • Na razie brak
3Shares