Olivilla Patelnia Illa opinie

Na łamach naszego serwisu mieliśmy już okazję opisywać różne patelnie, wykonane w różnych technologiach. Dziś zobaczmy dość nowatorską konstrukcję, którą próżno szukać gdzie indziej. Mowa o patelni Olivilla ILLA.

Patelnia Olivilla włoskiej marki Illa wyróżnia się z tłumu innych patelni dość niespotykaną kolorystyką i właściwościami. Patelnia wykonana jest w oliwkowym kolorze, z wysokiej jakości aluminium i posiada nieprzywierającą powłokę non-stick z technologią OLLIA-TECH, dzięki której w powłoce znajduje się oliwa z oliwek umożliwiająca smażenie bez dodatku tłuszczu. W przeciwieństwie do innych patelni nie trzeba jej smarować tłuszczem nawet przed pierwszym użyciem!

Obecnie patelnie są coraz bardziej złożone w sensie technologicznym. Patelnia Olivilla posiada 6-warstwową strukturę:

  • dno ze stali szlachetnej
  • podwójną powłokę na bazie wody
  • aluminiową warstwę o doskonałej przewodności
  • powierzchnię nieprzywierającą
  • powłokę zawierającą wodę zamiast chemicznych rozpuszczalników
  • warstwę z oliwy z oliwek

Taka struktura zdaniem producenta wyróżnia się wysoką wytrzymałością i równomiernie przewodzi ciepło, co z kolei pozwala na zaoszczędzenie energii podczas gotowania. Spód ze szczotkowanej stali nierdzewnej umożliwia użytkowanie patelni na wszystkich rodzajach kuchenek. Dodatkowym atutem jest spawany bakelitowy uchwyt typu soft-touch, pozwalający na łatwe przenoszenie patelni.

 

13 komentarzy do “Olivilla Patelnia Illa opinie”

  1. A czy patelnia w srodkowej czesci podczas rozgrzewania nie wypukla sie. Testowlam juz 3 patelnie, 2 z gerlacha i jedna ceramiczna i do niczego zawsze to samo srodek jest wypukly. Czekam na opinie

    Odpowiedz
    • Nie mają tych patelni. Tylko dużo szumu i reklam. Po co to wszystko. Najpierw sprowadźcie sprzęt, a potem bierzcie się za reklamę, a nie reklamujecie coś, czego nie macie . Wstyd, i to jaki.

      Odpowiedz
    • Mam tą patelnię, mam też inne dużo droższe i nie istnieje coś takiego jak smażenie bez tłuszczu. Oczywiście można podduszać mięso bez tłuszczu bo samo w sobie wydzieli tłuszcz i wodę podczas obróbki termicznej, ale jak ktoś chce wrzucić schabowego, duży ogień i smażyć bez tłuszczu niech zapomni. Ale muszę też być sprawiedliwa bo faktycznie na Olivilli da się smażyć z minimalną ilością tłuszczu. Ja używam do tego – tłuszczu w sprayu albo po prostu przecieram patelnię wacikiem nasączonym w oleju.

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Zamieszczając komentarz, akceptujesz politykę prywatności. Nie używaj wulgaryzmów, staraj się zachować wysoki poziom merytoryczny swojego komentarza. Komentarze z linkami do innych stron mogą nie zostać opublikowane.