Jet Fryer opinie o urządzeniu do smażenia beztłuszczowego

W dobie życia „light”, kiedy zewsząd jesteśmy atakowani informacjami na temat jaki to tłuszcz niezdrowy (i dużo w tym racji, zwłaszcza roślinny) producenci urządzeń kuchennych niejako podłapali temat, więc sztab ludzi od wzornictwa i technologii zaczął wymyślać produkty, które pozwolą nam na przyrządzanie potraw beztłuszczowych. Jednym z takich produktów jest Jet Fryer.

Jet Fryer opinie o urządzeniu do smażenia beztłuszczowego

Urządzenie do smażenia beztłuszczowego Jet Fryer został opracowany dla osób, które pragną odżywiać się zdrowo, ale jednocześnie chcą zachować smak potraw, bo jak wiemy w większości przypadków zdrowo niekoniecznie oznacza pysznie. Potrawy przygotowane w Jet Fryer są soczyste w środku i kruche na zewnątrz

W Jet Fryer obróbka termiczna produktów przebiega równomiernie, ponieważ tacka obraca się w urządzeniu. Tłuszcz zawarty w potrawach jest stapiany do naczynia znajdującego się niżej. Taki zabieg powoduje że przyrządzane dania są mniej kaloryczne, a pamiętajmy, że 1g tłuszczu to aż 9 kcal.

Jet Fryer idealnie sprawdzi się do grillowania, pieczenia i smażenia Oprócz tradycyjnych potraw można w nim przygotować również  ciasta i desery używając mniejszej ilości margaryny.

Jeśli chodzi o obsługę Jet Fryer to odbywa się ona przy użyciu  jednego pokrętła i jest bardzo intuicyjna.
Urządzenie zbiera dość pochlebne opinie wśród użytkowników ze względu na dobry stosunek jakości do ceny.

 

3 komentarze do “Jet Fryer opinie o urządzeniu do smażenia beztłuszczowego”

  1. Jet Fryer (frajer) dla fanów jedzenia beztłuszczowego i jałowego może ok, ale efektu przypieczonej skórki raczej w nim nie uzyskacie no chyba że się doda oleju ale wtedy już nie będzie beztłuszczowe.

    Odpowiedz
    • nieprawda, mam to urzędzenie aby uzyskac chrupiacegfo kurczaka nalezy go piec 50-60 minut , wtedy jest jak upieczony chrupioncy;
      Frytki tez moga byc chrupiace ale tylko te ze sklepu. Frytki ze sklepu przechodza wstepna obrobke dlatego zawieraja juz do 15% oleju. –

      na chwile obecna pracuje jak doprowadzić frytki do podobnego smaku jak w oleju lub do stanu takiego jak ze sklepu zamrożone.

      ogolnie powiem krotko
      :brak szczegolowej instrukcji jak uzywac aby byl efekt podobny dla pieczenia w frytkownicy olejowej;
      widze ze pokrywa peka i to nie tulko u mnie widze ze wszsycy co maja to urzadzenie peka pokrywa, to zasluga zlego zamykania pokrywy. specyficzne zamykanie tej pokrywy wg instrukcji; moja zona zamykala odwrotnie jak naturalny odruch ,ale wg instrukcji jest inaczej zamykanie dlatego tez to badziewie pęka.

      ogolnie nie polecam tego konkretnego urzadzenia z tej firmy ale nie wiem jak z innymi firmami i konstrukcjami tego typu urzadzenia, ale mysle ze innych firm bedzie lepiej nic z tej firmy , ale to tylko moje przypuszczenie.
      Pozdrawiam

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Zamieszczając komentarz, akceptujesz politykę prywatności. Nie używaj wulgaryzmów, staraj się zachować wysoki poziom merytoryczny swojego komentarza. Komentarze z linkami do innych stron mogą nie zostać opublikowane.